När ska jag lära mig laga mat?

Jag tycker om att stå i köket. Det är roligt att laga mat. Men ibland undrar jag. Varför blir det alltid samma? Jag har flera bra receptböcker i bokhyllan i köket. Olika sorters mat från när och fjärran. Av någon anledning öppnar jag dem nästan aldrig.

Istället lagar jag någon av mina standardrätter.

Jag brukade skylla på barnen.

De är så konservativa, kunde jag säga.

Undanflykt, eller hur?

Visst, en tid ville de bara ha fiskpinnar, köttbullar eller spaghetti med köttfärssås.

Och det fick de.

Det var länge sedan. Fiskpinnarna har försvunnit från menyn, men den har inte samtidigt blivit så hemskt mycket större.

Det är ofta variationer på ett tema.

Jag tänker att jag ska börja planera maten i förväg, titta igenom recepten och göra köplistor inför besöket till matbutiken.

Ha, det händer inte ofta, kan jag ju säga.

På radion hör jag att jag inte är ensam. Det finns en trend i vår matlagning så där generellt. Vi lagar (nästan) alla ganska få rätter. I medeltal lär vi använda 5 recept från kokböckerna vi har.

Jag fick en idé. Jag ska laga mig igenom böckerna, en efter en.

Ännu har jag inte börjat, jag fick ju just idéen (nåja i januari, om man ska vara petig).

Men jag ska!

Jag vill lära mig att laga fler sorts rätter. Jag vill utforska okända territorier.

Har du tips på goda recept (som du brukar laga)?

Johanni

Ännu ett inlägg i #blogg100 -kampanjen

2 reaktioner på ”När ska jag lära mig laga mat?

  1. Själv har jag satsat på endags kurser som kallas för långlördag. Det är Medborgarskolan som ordnar. Man träffas på morgonen/förmiddagen och håller på till kvällen. Det brukar vara en lätt lunch och en middagen med tre, fyra, fem rätter eller mer. Första gången gick jag fisk och skaldjur och nu senast gourmetmat. Det har gett mycket inspiration.

    Gilla

    • Oj, det där låter jätteintressant. Kul att folkbildningen ordnar sånt också. Här i Finland har vi inte riktigt något liknande, fast det finns en del matlagningskurser (som jag inte har gått på…)

      Gilla

Kommentera/Leave a comment

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.