Solglimtar

IMG_2073Det hettar i ansiktet. Kanske var det all sol jag fick idag. Ja, sol. Vi satt i en kolonistugeträdgård, grillade korv, drack varm kakao och samtalade. Så mycket man nu sen kan och hinner samtala med en hoper vårystra barn runt omkring. Klättra, det var det de helt ville. Hela tiden, och så högt som möjligt. När de inte klättrade mumsade de på gifflar och karneval-kex.

Det var den första riktiga vårdagen, en sån där dag då man känner att livet kanske trots allt börjar på nytt.

Visst hade vi lite vårkänningar för ungefär en vecka sedan, men sen kom mera snö. Nu känns det lite som om värmen vinner.

Inte så att det är direkt varmt, men så att solen värmer lite (då de inte blåser). Och såpass mycket att det hettar lite i kinderna.

En bra påminnelse om hur beroende av naturen vi är. Hur mycket djur vi är. Åtminstone är det bra för mig, som ofta och gärna lever i bildernas, filmernas och nätets värld. Där är allt lite mer sterilt, tillrättalagt. Det är en värld där du inte precis pruttar, och ingenting luktar. Människor håller ett visst avstånd till varandra. Kylig distansering, kunde man sammanfatta det som.

Idén om naturen och landet är naturligtvis lika tillrättalagd, det syns tydligt i ett kolonistugeområde, där allt är inrutat och litet och sött och puttenuttigt. Naturen är en fond, mot vilken dramat kan utspela sig. Och drama saknas inte, inte ens i kolonistugan. Så nära att man kan se det från där vi sitter sträcker sig ett vitt och blått plastband runt en av lotterna. Det är polisens. För några dagar sedan brann det här. Polis och brandkår fick klämma sig in på de väldigt smala gränderna mellan husen, där inga bilar ryms. Ingen vet ännu orsaken, men det var mångåriga strider mellan ägarna till den brunna stugan och en eller flera av de närmsta grannarna.

Men, diskuterar vi runt korven vi grillar svart på bollgrillen. Inte tänder man väl på någons hus för att man har en grannfejd? Kan det ha varit ett försäkringsbedrägeri? Eller ett misstag? Eller en kortslutning i elsystemet?

När korvarna är riktigt svarta häller vi senap och torkad stekt lök på dem.

Och njuter.

Så länge det går.

-Johanni

#Blogg100

Kommentera/Leave a comment

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.