Bokmystikerlistan

ROBERTO BOLAÑO 1953-2003

3. Murakami.

Jag klev in i Murakamis värld genom ”The Wind-up Bird Chronicle”. Nu, efter ha läst det mesta han har skrivit, slår det mig hur bra det var att jag kom in just genom den dörren. Murakami är för mig existensialistisk, myskofierande, spännande och kulturrefererande.

2. Mulish.

En enda bok som verkligen fastnade, men den gjorde desto större intryck. ”The discovery of heaven”. Tänk om du inte spelar huvudrollen i ditt eget liv. Tänk om du egentligen behövs som statist i någon annans!? Bokens handling döljer det som är finurligt dolt mellan raderna.

  1. Bolano.

Magin i en värld som kantas av våld, försvinnande och hetta. ”2066” visade sig också vara en perfekt ingång till en författare som bara fortsätter att imponera. Här finns allt som jag tycker om. Mystik. Absurd surrealism. Sidospår. Oförklarade händelser. En känsla av stigande press, och an oundviklighet. Sexuella undertoner. Människans fulare sidor. Musik.

Johanni

#Blogg100

Kommentera/Leave a comment

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.