Alla behövs

IMG_2300Jag vet inte när jag senast skulle ha stått så långe under en och samma dag.

Fötterna värker nu.

Men det var värt det. Idag ordnade vi ett stort seminarium om den digitala vardagen. Över 40 människor från när och fjärran satsade en hel dag på att lyssna på våra 13 föreläsare. Ja du läste rätt, 13! Jag vet inte om vi nånsin ordnat ett endags-evenemang med så många föreläsare. Vi satt i festsalen G18 i SFV-huset i Helsingfors. De flesta presentationer var begränsade till 15 minuter, med tid till frågor. Och publiken var både frågvis och nyfiken. Det blev flera gånger riktigt intressanta samtal.

Under dagen samlade vi in de bästa kommentarerna och bilderna under tagen #inkluderaflera. De finns också utgivna i en Storify (https://storify.com/larjanko/inkludera-flera).

Jag var orolig att ingen skulle komma, vi började marknadsföra så sent. Förra veckan hade vi 13 anmälda. De sista dagarnas slutspurt var desto intensivare….Till min stora glädje var intresset stort, både för att delta och för att presentera. Så vi fick representanter från Finansministeriet (som i Finland är huvudansvariga för att koordinera digitaliseringen), vi fick Helsingfors vice stadsdirektör Pekka Sauri, vi fick en av de riktiga pionjärerna inom öppen data, Asta Manninen och en hel hop intressanta människor till att komma.

Och de berättade. Jag tror vi alla som var med idag fick en känsla av hur mycket det är som händer just nu, vilka möjligheter det finns, och lite om vilka visioner som driver arbetet framåt. Det som kan kännas svårgreppbart och abstrakt blev här väldigt tydligt.

Det roligaste var kanske just mångfalden, att få så många olika inspel, som alla bidrog till en mosaiksnapshot av det digitala Finland 2016.

Men nu, nu är jag riktigt trött. Nu ska jag sova.

Om du är nyfiken på presentationerna, och på vad nätverket inluderaflera håller på med, gå in på www.inkluderaflera.fi, eller gå med i vår facebooksida med samma namn. För vi behöver dig också! Alla behövs.

Kommentera/Leave a comment

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.