Lyckliga alla andra

pablo-21

Där gottar de sig i solskenet, rika, vackra, framgångsrika och älskade. Alla de andra. De som hör till, som kan och vet. De som inte behöver anstränga sig, bara glida fram i gräddfilen. Alexander Lucas släktingar. De som inte kan misslyckas ens om de försöker. Med slutna ögon och vända åt ett annat håll träffar de ofelbart bulls eye. Varje gång.

Det finns ju en orsak till varför orden lycka och lyckas är så nära varann. Vissa är bara födda till det, helt enkelt. Vi andra göra oss icke besvär. Vi får fortsätta knega på i motvinden och ösregnet, där sydvästen blåst bort och hyran är försenad. Vi skall bara tysta se på när andra kliver uppåt på stegen, när de där två surkarten rynkar på näsan åt oss på bussen. När Finland tappar sin svenska historia, sitt språk och sitt ursprung.

Och kommer någon ur de lyckligas skara fram med ett litet ynk om varats olidliga tyngd, om prestationsångest och stressätande, om att aldrig få vila, ja då kokar bägaren över. Då börjar tävlingen i olycka.

Det finns människor som hävdar att finländare är världsmästare. I att klaga.

Märkligt nog finns det en grupp vilseförda människor i Sverige som säger att Sverige är världsmästare på att klaga. Inte nog med det, ett gäng i Holland skryter med samma sak. Jag menar, hur lågt får man sjunka? Ska vi inte ens få ha vårt armod i fred?

Myten om det överdrivet entusiastiska självmördandet som vi länge tävlade med Sverige om har ju avslöjats som varande utan faktagrund. Vi är inte mer suicidala än andra.

Men visst tusan hittar vi saker i parti och minut som det är något fel på. För det mesta hos alla andra. De som är blinda, döva och stumma för verklighetens realiteter.

Själv har vi det inte så illa.

Men alla andra…

-Johanni

#Blogg100

Kommentera/Leave a comment

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.