Platta attityder

pablo-23

Nej, man behöver inte vara galen för att jobba här – men det hjälper. Känner du igen uttrycket? Ett annat populärt i arbetsplatskök är påståendet att din mamma jobbar inte här. Den som känner sig lite nere kan du alltid muntra upp med sanningen om att idag är första dagen i resten av ditt liv. För, vi måste komma ihåg att bollen är rund. Och det gör inget om det regnar, det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder.

Ibland tänker jag att helvetet måste vara en långsam hiss med muzak. Ibland tänker jag att det måste vara platsen där alla hasplar ur sig plattityder, eller texter från svensktoppen. Förr eller senare tar allt slut, men det finns ju en dag i morgon också. Fram tills att jag får veta hur det egentligen förhåller sig i livet efteråt är det bara att bita i och knoga på. För jag ska få min belöning i efterlivet. Om det då är värre än jag trott är det bättre att fly än att illa fäkta. Jag kan ju inte gärna försöka tala mig ur situationen, då eget beröm luktar illa. Däremot kan jag påminna om att fisk och vänner luktar illa efter tre dagar, då det nog är hög tid för mig att kila vidare. Jag vill ju gärna carpe diem, så jag inte missar det roliga. Risken är uppenbar, eftersom en skön snubbe sa till mig att gräset är grönare på andra sidan. Själv försöker jag ta  sådant med ro, och inte måla fan på väggen. För man kan ju inte lära en gammal hund sitta. Då blir det till att lita på vännerna, för gammal kärlek rostar aldrig.

johanni

#Blogg100

Kommentera/Leave a comment

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.