Jag for på spa…

Spa

Utanför fönstret är allt sig likt. Isen har lämnat spår efter sig i vattnet vid borgen, en blek sol försöker glittra i kanten mellan öppet vatten och isranden. Det är inte så att tiden står still här, naturligtvis inte, men det är precis ett år sedan jag var här sist, och det motsvarar mina minnesbilder exakt.

Hotellet är ett monument över storhetstiden i Finland för spa-hotell. Alltså, den nyaste storhetstiden. Vi talar 80- och 90-talet. Det är patinerad, lite trångt, med bristande ventilation, murrigt på ett sverigebåtsaktigt sätt. Jag trivs mycket bra.

Jag tar ett tidigt tåg för att inte hamna mitt i rusningen. Det är ju hit alla kommer. Vi är 2300 på väg från hela landet, för att delta i #itk2017, den största mässan/konferensen/nätverksträffen för alla som håller på med lärande och teknik. Jag har blivit en trogen besökare sen tre år tillbaka. före det trodde jag konferensen var för hela andra människor. Här finns och lever ett skapande kaos som jag har lärt mig att uppskatta. Det är inte stelt, inte välorganiserat på ett såndärt byråkratiskt sätt, och därmed mycket kreativt i sina bästa stunder. Visserligen är de flesta här lärare i grund- och gymnasieskolan, men vi delar alla samma intressen för flippade klassrum, interaktivitet i inlärningen, digital vardag. Eller, vi kanske inte alla delas dem exakt, men här finns tillräckligt många likasinnade för att ge en stor energikick och en massa nya idéer.

Idag är fördagen, dagen för workshops. Jag ska delta i en om Open Badges, och berätta om vilka olika roller som vi ser att intresserade som vill komma med och utveckla Open Badges i Finland kan ha.

Det är ganska stort intresse, salen är inte full, men vi är många fler än vad jag trodde. Vi håller på 10-13, och under den tiden hinner vi planera en hel del.

Det känns bra.

Vi kommer inte fram till en konkret arbetsplan eller färdiga nästa steg, men vi kanske lyckas knuffa fram utvecklingen lite. Jag hoppas att vi också väckte ett intresse för att komma med och bygga systemet tillsammans. Jag tror det är allt man vågar hoppas på.

Du kan läsa mer om konferensen under #itk2017.

Johanni

#Blogg100

Kommentera/Leave a comment

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.