Spökbesök

IMG_0001

Jag har börjar komma igång lite mer med Snapchat. Liksom med alla nya kommunikationsformer är jag sen i starten. Jag ser på dem med misstänksamhet och tänker nej det där, det är nog bara en fluga. Så tänkte jag om twitter, så tänkte jag om snapchat. För instagrams del tog det tid att förstå hur gränssnittet fungerade. Och alla dessa tjänster som bara fanns på telefon – inte riktigt min grej. Jag har väl för stora fingrar eller nåt, men jag föredrar fortfarande läppären framför nallen. Så jag är alltid nyfiken på det nya, men knappast en early adopter. När jag väl skaffar mig, eller börjar använda den där nya saken, har nyhetens behag ofta falnat, och de mest teknikdrivna har flyttat vidare, i jakt på den där killerappen, eller upplevelsen, eller plattformen. Hungern verkar omättlig, och säkert en avgörande ingrediens i dagens ekonomi.

Det är ju en fråga om kapacitet också. Det är inte i sig svårt att starta en ny kanal, tricket ligger i att upprätthålla den efteråt. Alla appar inom sociala medier slåss om din tid. Det gäller inte bara den som konsumerar innehållet, det gäller i lika hög grad den som producerar. För att inte gå in i väggen, eller bli helt galen, är en viss försiktighet av nöden.

Denna insikt slåss sedan en heroisk kamp varje gång med nyfikenheten och viljan att vara där det händer. Gissa vem som alltid förlorar hundra-noll i den fajten…

Teknik är ett rörligt spelfält, där planen växer, buktar och slår bakut alltsomoftast. Tjänster kommer och går, sjunker i kvicksanden eller äts upp av hungrigare djur. Att arbeta med och i denna kaotiskt djungel är djupt tillfredsställande, eftersom det känns som att det är här det händer. Kanske, bara kanske skulle den slutliga perfekta appen ta död på allt detta. Det är mycket möjligt att det är resan som är målet, eftersom den håller oss alerta, hungriga, nyfikna, och aktiva. När huset väl är färdigbyggt och det inte finns något alls mer att göra, jag då dör vi väl av uttråkadhet. Nej, jag vet att det inte är ett ord. Men det borde vara det. Nån borde hitta på det.

Aj vad jag heter på snap? jlarjanko

Johanni

#Blogg100

#itk2017

Kommentera/Leave a comment

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.