Ögonblick i regn

pablo4

Regnet droppar, det doftar höst. Dammet sköljs bort, luften blir lättare att andas. Den lilla nallebjörnen kikar fram bakom gardinen av mossa som ger regnskyddet det där lilla extra. förr eller senare måste regnet upphöra, eller hungern ta överhanden.

Gläntan känns redan hemtam. Dofterna har lagt sig till ro. Nallebjörnen både känner och hör magen kurra.

En bit bort plaskar bäckens vatten ystert stilla. Där finns mat, tror nallebjörnen. Det doftar starkt av fisk, favoritmaten. Men doften blandas med andra, okända och därför kanske farliga lukter. Dessutom regnar det fortfarande. Skönast att lägga sig tillrätta i boet en liten stund till. Kanske släcka ögonen och låta regnets melodi leda in i sömnen. Bara för en helt liten stund. I samma ögonblick känns ögonlocken så tunga. Huvudet sjunker nedåt helt av sig själv. Nu finns ingen återvändo.

Nu kommer sömnen.

Johanni

#Blogg100

Kommentera/Leave a comment

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.