Fråga, så får du svar

questions

Det började i januari 2016. Jag stötte på en tjänst på nätet, tänkte att vad sjutton, man kan väl pröva. Och sedan var jag fast.

All närvaro som bygger på UGG, user generated content, behöver någon form av belöningssystem. I Quora handlar det om synlighet. Jag har inget sätt att veta om den statistik de visar är sann, men det känns bra om den är det.

Quora är en webbplats där vem som helst kan/får fråga vad som helst. Och om frågan är inom en kategori som du har markerat att du kan ngt om, kan frågan hamna i din inbox.

I början satte jag ribban ganska högt, tänkte lite att en variant på wikipedia. Men snart märkte jag att det räckte med att svara så sanningsenligt och insiktsfullt som jag kunde.

Så det gör jag. I vågor. Alltid när jag går in och svarar på några frågor rasslar fler in. Därför måste jag ta paus ibland. Sen kommer den där känslan, tänk om jag behövs! Kanske kan jag hjälpa någon!

Också i detta nätforum har trollen dykt upp. Eller så är de inte troll, bara ”invandrarkritiska” (Ordet låter så fel, och dessutom tycker mitt avstavningsprogram att ordet inte ens finns.)… Det tycks vara nästan omöjligt att bli av med dem.

Hittills har jag svarat på 61 frågor under den tid jag har varit aktiv. Statistiken menar att jag under den tiden genererat 10.000 sidvisningar, vilket i mina öron låter rätt högt. 806 av dem kom under denna vecka. Rätt mycket fler än vad den här lilla bloggen får till stånd med andra ord. Där passar vår jobbstrategi för SoMe in ganska bra, istället för att skapa egna kanaler och generera trafik dit (eller försöka) är det bättre att samarbeta, nätverka, och synas i etablerade kanaler.

Roligast är det när någon kommer med en följdfråga, eller ger svaret en ”upvote”, quoras version av tummeupp.

Just nu har jag en fråga som väntar på svar: ”Can I move to Finland If I want my child to have schooling in Finland?”

Jag har sett den i flödet, men inte kommit mig för att svara. Vad tycks du jag ska säga?

Min Quora-profil (med frågor och svar, samt kommentarer) 

Kom igen, starta din egen Quora-resa!

Johanni

#Blogg100

Kommentera/Leave a comment

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.