Vid 1

raderna

Utetemperaturen och klockan visar på samma sak. 1. Jag borde ha gått och sova för länge sedan. Men jag skulle bara. Och plötsligt. Förr kunde det vara en film eller tv-serie som jag fastnade i, och så gick timmarna. Nu är det nätet. Det är någon ny app att testa, någon outrageous viral sak, putsning i arkiven oj titta här, den måste jag dela. Och så hakar jag fast i en podd (Note to Self), fast jag verkligen borde veta bättre.

Men det är något som suger in. Dopamin nickar du kanske självsäkert.

Ja, kanske det. Även om jag inte är helt övertygad om att kemi alltid förklarar allt. Det är också en livsstil, en (o)vana. Ett sätt att fördriva tid. Där tv förr var first screen till datorns second är det nu ombytta roller. TVn står oftast och samlar damm. Utom när det är fotboll eller hockey förstås. Vid framför allt hockey-VM samlas hela klanen fortfarande troget i tv-soffan.

Årets VM har förresten varit en berg-och-dalbana. Seger efter mycket darrigt spel mot Vitryssland, helt utspelade av Franrike för första gången någonsin, och sedan en bitter förlust på straffar mot Tjeckien i en match vi hade alla förutsättningar att vinna. Inte på pappret i förväg, men så som spelet såg ut. Det smakade verkligt surt. Hemmavid undrade vi varför finnarna alltid måste göra det så svårt för sig. Imorgon väntar Slovakien, det är ganska måsta att vinna den om lejonen inte skall förpassas hem med svansen mellan benen i fullständig förödmjukning.

Fast, i ärlighetens namn skall erkännas att jag sett en del på TV också, eller, via paddan sett på nåt i alla fall. Jag har fastnat i HBO-serien Billions, jag är nu i den senare delen av säsong 1. Den känns nu, kontextuell, utmanande, fräck, modern. Så fort går mode in och ut också i tv-serier, att Billions känns mycket mera genomtänkt, mycket mera nu, än till exempel House of Cards, trots att jag verkligen gillade den serien!

Så där är jag på nätet också, surrar som en humla från en sak till en annan. Lite på autopilot. Jag tänker att det också är en sorts avkoppling. Att ha öppna spjäll men ingen riktning. Dagens version av zappande.

Johanni

#Blogg100

2 reaktioner på ”Vid 1

Kommentera/Leave a comment

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.