Arbetsdag inom fria bildningen

work

Dagen började med att läsa ikapp lite från epost-högen, och åtgärda några riktiga bråttom-saker. Sedan hade vi träff med itslearning.com som visade en demo på hur vi skulle kunna använda deras läroplattform. Det blev en intressant diskussion där mänga möjligheter blev synliga. Just för att vi utgick från plattformen och gick igenom möjligheter rent konkret blev det lättare att se vad vi skulle kunna göra. Nu är sedan frågan om våra medlemmar är lika intresserade, eftersom de skulle vara de huvudsakliga användarna av systemet,

Lagom till att vi slutade var det dags för mig att hjälpa medlemmar i arbetsgruppen som tar fram rekommendationer för arbete med grundläggande färdigheter att använda slack. Jag har passat på att själv läsa in mig just för att kunna ge handledning. Det gick bra, jag kontaktade två medlemmar i nätverket genom att rings upp dem på slack och gå igenom några grundfunktioner. De senaste veckorna har jag tittat lite på alla tillägg man kan applicera, och om jag hade mer tid skulle jag definitivt testa många av dem.

Plötsligt var det sedan dags för möte i adobe connect med Badge Finland-gruppen. Nu talade vi främst om kommunikation utåt. Flera idéer kom fram, och före sommaren kommer vi att ha infomaterial och början till konkreta erbjudanden om hur och på vilket sätt intresserade kan delta i utvecklandet och byggandet av OpenBadges-gemenskapen i Finland.

Jag fick sedan hoppa ur mötet just före slutet, eftersom vi hade ett projektmöte i google hangout med vårt nordiska open badge-projekt. Dagens möte ägnades helt åt att diskutera hur vi kan och ska koppla våra planerade 9 open badges till EQF. Det var en bitvis svår, men mycket intressant diskussion, där det visade sig att vi tolkat ramverket på ganska olika sätt. Vi vände och vred på definitionerna och diskuterade konsekvenser av olika val vi kunde göra. till slut kom vi fram till en lösning som ger oss en möjlighet att komma vidare, det kändes konstruktivt och bra.

Vid det här laget hade eftermiddagen slagit till med full kraft, och huset jag jobbar i börjat tömmas på folk, det är ju fredag. Jag tog en snabb sen lunch och satte mig sedan med kvittoinfernot. Administration är det jag är sämst på, alltså sådan som handlar om kvitto- och arbetstidsredovisning. De hopar sig därför, och gör det hela än motigare. Efter att ha suttit och petat med en månads kvittoredovisning i en timme kände jag att hjärnan började vara rätt mosig. Klockan var då 6. Jag lät de kvarvarande 2 månadernas oredovisade kvitton ligga framme på bordet så att jag inte skulle kunna slingra mig undan nästa gång jag kliver in på kontoret. Jag släckte lampan och satte mig på cykeln hem.

Jag njuter fortfarande av att cykla. Det är inte hemskt långt, men det känns så bra i kroppen att få röra sig lite.

Väl hemma planerar jag för resan till Stockholm, som inleds redan imorgon.

Detta var en rätt typisk arbetsdag i mitt liv för tillfället. Plus en massa uppdateringar på sociala medier, främst twitter. Men allt det tänkte jag spara till en annan post, då jag går igenom vilka alla verktyg jag använder, i vilka kanaler, varför, och med vilket resultat.

Hur såg din fredag ut?

-Johanni

#Blogg100

Kommentera/Leave a comment

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.